Ötletből birodalom
Utazás a vállalkozói szenvedély hullámain

Álmodozz, és valósítsd meg önmagad! – súgja körülöttünk minden létező felület a 21. században. De vajon mitől függ, hogy úrrá lesz-e rajtunk a vállalkozói szenvedély? Egy kutatásban ezt kíséreljük megmérni.

Segíts nekünk te is, hallasd a hangod. Minél többen vesztek részt a kutatásban, annál pontosabb képet kapunk a vállalkozói véna természetéről, és így segíthetünk abban, hogy az egyéni álmok valóra váljanak. Igen, akár a tiéd is!

Töltsd ki a kérdőívet itt: https://goo.gl/forms/ijzorYyyH3THGWqf1  

Szenvedély a vállalkozásban

A vállalkozói törekvések kibontakozását számtalan körülmény határozhatja meg. Általában elengedhetetlenek olyan tényezők, mint a biztos gazdasági és pénzügyi háttér, a szociális kapcsolatok, a családi támogatottság stb.

Vagy épp ellenkezőleg: a „semmiből jött”, sikerre és hírnévre törő személyek listáját a végtelenségig folytathatnánk, ami bizonyítja, hogy vállalkozói elképzeléseink útjában nem állhatnak puszta „kifogások”.

Hiszen van egy igen jelentős tényező, mely nélkül a vállalkozások sohasem jöhetnének létre, és ez nem más, mint maga az EMBER.

Az ember az, akiben a lehetőségek egyesülnek, akinek személyes jellemzői és motivációi olyan erős egységet alkotnak, amitől a vállalkozási folyamat elindul, az innovatív ötletek pedig valóra válnak.

lead_800x450.jpg

Mitől leszel vállalkozó?

Sokak szerint erre a varázslással lenne egyenlő válaszolni. Lépésenként kell haladnunk, ezért ötlet-oldalról közelítjük meg a vállalkozói szenvedélyt. Azt vizsgáljuk, hogy azok a személyek, akik egy vállalkozás keretében megvalósítják sajátos ötleteiket, mennyiben különböznek azoktól, akik egyáltalán nem rendelkeznek ilyen ideákkal. Vannak-e személyiségbeli, motivációs különbségek, kíváncsiságuk rendhagyó utakon jár-e, vagy esetleg önmegvalósítási törekvéseikben rejlik ez az eltérés?

A kép egyre árnyaltabb, ahogy a kutatás halad, hiszen egyre többet tudunk meg a vállalkozói vénáról – és ebben a folyamatban lehetsz most te is segítségünkre.

Kutatási eredmények - hol járunk most

  • A vállalkozóvá válás ténye szignifikáns kapcsolatban áll azzal, hogy egy személy önmegvalósító jellem, vagy tesz az önmegvalósításáért;
  • Szkepticizmus, realizmus és óvatosság is jócskán szükséges a vállalkozóvá váláshoz;
  • Aki szorong, abban kevésbé tombol a vállalkozói szellem, még ha rendelkezik is ötlettel;
  • A magas szenzoros élménykeresés segíti az ötletelést és a megvalósítás is;
  • Az ötletelők (és ott megtorpanók) jellemzően magasabb hatalmi motivációval rendelkeznek;
  • A teljesítménymotiváció magasabb a vállalkozóvá válók esetében.

Sokan álmodoznak ötleteik megvalósításáról, de egyáltalán nem biztos, hogy el is indulnak az úton. Ha a vállalkozói véna összetevőit egyre pontosabban azonosítjuk, kidolgozható egy komplett, személyre szabható fejlesztési rendszer, mely segíthet abban, hogy az ötlet ne csak álom maradjon. Ez nem csak egyéni sikereket hoz, de felpörgeti a gazdaságot is. Használd bátran a képzeleted, neked is van egy ötleted, ugye?

Mit tehetsz az ügyért?

Kérlek segíts, hogy még több vállalkozóhoz eljusson a kutatás, hogy minél árnyaltabb kép alakulhasson ki témáról.

Kattints és tölts:  https://goo.gl/forms/ijzorYyyH3THGWqf1 

A kérdőív etikai engedélyének száma: 2017/44/89.

Kontakt

Ha kérdéseid vannak, vagy a részletesebb eredmények is érdekelnek, a kérdőív első lapján megtalálod az elérhetőséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://sunflowerpszichomuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr7714330117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SunFlower Pszichoműhely

2017. Februárban született meg a Sunflower Pszichoműhely ötlete abból a célból, hogy közelebb hozzuk a pszichológiát a laikus emberek számára. Igyekszünk könnyen érthető, aktuális témákat előhozni és körbejárni.

Friss topikok

süti beállítások módosítása